[subm] wat niet voorbij de poortwachters zal komen op 21 oktober 2010

Door ieperlingetje op donderdag 21 oktober 2010 17:22 - Reacties (5)
Categorie: nieuwssubmits, Views: 2.650

Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens iets in deze reeks heb gepost, vooral vanwege tijdsgebrek. Maar dit wil ik jullie toch niet onthouden:

Brit wil 150 jaar oude stoomcomputer nabouwen
Een Brit wil de stoomcomputer van Charles Babbage nabouwen. Momenteel is hij nog op zoek naar fondsen om het werk terealiseren.

De brit John Graham-Cumming werkt bij een softwarebedrijf, maar is in zijn vrije tijd gestart met de bouw van de "analytical engine".

Charles Babbage was een wiskundige en uitvinder, maar kon nooit zijn levenswerk, waaraan hij al in 1820 begon nooit voltooien. De analytical Engine zou in staat zijn om 50000 decimale cijfers op te slaan, ongeveer 20 kilobyte, en zou een kloksnelheid gehad hebben van 7Hz.

Graham Cumming wil de Analytical Engine bouwen met de hulp van vrijwilligers, en een half miljoen euro aan financiering. Hiervoor heeft hij een inzamelactie gestart op Pledgebank.com/babbage.

Tegen eind Januari hoopt hij het bedrag te bereiken, waarna hij aan de slag zou gaan. In 2015 zou de machine klaar moeten zijn.
bron: http://www.zdnet.be/news/...wil-stoomcomputer-bouwen/

[subm] Wat niet voorbij de poortwachters kwam op maandag 20 september 2010

Door ieperlingetje op dinsdag 21 september 2010 13:10 - Reacties (7)
Categorie: nieuwssubmits, Views: 2.862

XP nog steeds populair
Meer dan 80% van alle Nederlandse bedrijfsvestigingen gebruiken nog steeds windows XP. Dat blijkt uit een onderzoek van september 2010 van het gebruik van windows besturingssystemen, op basis van gesprekken met 2600 ICT beheerders.

14% gebruikt windows 7, in maart was dat nog maar 7% van alle bedrijfsvestigingen met >50 werknemers.

Bij bedrijven met minder dan 50 werknemers ligt dat percentage nog onder 10%. Bij bedrijven met meer werknemers ligt dat percentage rond de 15%

Minder dan 5% gebruikt nog systemen ouder dan XP. Het gaat hierbij voornamelijk om windows 2000 systemen
bron: http://www.computable.nl/...airder-dan-windows-7.html

Internetklinieken in Zuid-Korea
Kinderen die in Zuid Korea verslaafd zijn aan internetspelletjes krijgen speciale hulp, daarvoor kunnen ze in de hoofdstad Seoel terecht in één van de vijf speciale klinieken.

Het team probeert het kind aan te leren dat er nog andere bezigheden zijn naast de pc. Bij een steekproef bleek dat 2,6% van de jongeren tussen 9 en 11 jaar tot een risicogroep behoort. Zo'n 11 procent heeft kans op een verslaving, of bijna 1 miljoen kinderen.
bron: http://www.standaard.be/a...l.aspx?artikelid=3J2VJ4P1

[subm] Wat niet voorbij de poortwachters kwam op donderdag 16 september 2010

Door ieperlingetje op vrijdag 17 september 2010 09:52 - Reacties (2)
Categorie: nieuwssubmits, Views: 2.888

Robots leren liegen
Onderzoekers van het Georgia Tech Research Institute hebben een robot leren liegen. Dat gebeurt via algoritmes die kan beslissen of hij tegen een mens of machine moet liegen. Deze robots zouden voor reddingsdoelen ingezet kunnen worden. Bijv. liegen om een patiënt op zijn gemak te stellen. De liegende robots creëren wel een ethisch probleem, zo zou hun handelen wel eens een nadeel kunnen zijn voor de samenleving.
bron: http://www.zdnet.be/news/120396/robots-leren-liegen/

Intel wil software gaan goedkeuren via hardware
Intel wil van het gehele chipplatform een gesloten platform maken, en droomt van een toekomst waarop alleen goedgekeurde code op intel-machines wordt toegelaten. Dit gesloten model kan alleen tot stand komen door de gecombineerde beveiliging van de hard- en software van een apparaat. Dit was dan ook de reden om McAfee over te nemen.

Het "McIntel-project’' is vergelijkbaar met de App Store van Apple, waar alleen goedgekeurde software toegelaten wordt. Intel heeft ook al ervaring met zo'n dichtgetimmerd systeem, namelijk VPro. Dit systeem biedt een aantal beheerfuncties en securityfuncties die zijn ingebakken in de chipset en het moederbord van de pc.
bron: http://techworld.nl/techn...oor-alle-pc-software.html

IBM neemt openPages over
Openpages levert business analytics software. Deze wordt gebruikt voor audits, it management en controle. Business analytics is een groeiende business voor IBM. In 2009 kocht IBM SPSS voor 1,2 miljard dollar. Toen sprak men al over een slimme zet, omdat dat bedrag makkelijk zou overschreden worden indien men zelf dergelijke producten zou ontwikkelen.
bron: http://www.computable.nl/...specialist-openpages.html

[subm] Wat niet voorbij de poortwachters kwam op woensdag 15 september 2010

Door ieperlingetje op donderdag 16 september 2010 11:23 - Reacties (6)
Categorie: nieuwssubmits, Views: 2.975

Werknemer bij Google ontslagen vanwege privacy inbreuken
De werknemer was in Juli al ontslagen, maar nu pas heeft Google een verklaring afgelegd. David Barksdale had toegang tot de accounts van verschillende jongeren, waaronder Google voice gesprekken, e-mails, chat berichten en andere bestanden.

Google erkent dat de privacy inbreuken ernstig zijn, maar stelt dat er altijd personeel zal zijn die toegang tot deze informatie nodig heeft.

"We controleren nauwlettend het aantal werknemers dat toegang heeft tot deze gegevens, en we passen regelmatig onze veiligheid systemen aan. Maar een beperkt aantal werknemers heeft deze toegang wel nodig om de systemen goed te laten draaien. Daarom nemen we elke inbreuk ernstig.
bron: http://www.macworld.com/a...10/09/google_privacy.html

[subm] Wat niet voorbij de poortwachters kwam op dinsdag 14 september 2010

Door ieperlingetje op woensdag 15 september 2010 12:23 - Reacties (7)
Categorie: nieuwssubmits, Views: 3.002

Bill Buxton: "Surface binnen 3 jaar in de huiskamer"
De nieuwe surface zal veel dunner zijn, bijna de dikte van een vensterglas. Ook zal het veel goedkoper zijn dan de huidige versie, mede dankzij het feit dat de camera's ingebouwd kunnen worden in het systeem zelf.
bron: http://www.engadget.com/2...ton-surface-will-be-in-h/

1 op 5 verkochte smartphones in Europa is een iPhone
Volgens comScore is één vijfde van alle smartphones verkocht in Europa een iPhone. Het marktaandeel van Apple in Europa is in één jaar tijd bijna verdubbelt tot 19,2% vanaf Juli. Vooral Nokia is heeft hierdoor klappen gevangen, van 65,2 procent vorig jaar tot 51,2 procent nu.

Volgens sommigen is de groei van de iPhone in Europa vooral mogelijk omdat men niet vast zit aan één bepaalde telecom operator.


Ook RIM zorgde voor een daling bij Nokia, vanwege hun stijging tot bijna 8% marktaandeel.
bron : http://www.electronista.c...f.europe.as.nokia.slides/

Meer internetaansluitingen in België
Het aantal internetaansluitingen in België is met 1,48% gestegen ten opzichte van 3 maanden geleden, tot een totaal van bijna 3,2 miljoen. Via de kabel of DSL zijn er 48.050 aansluitingen bijgekomen, een stijging van 1,56%.
Logischerwijs gaan ook het aantal inbelverbindingen achteruit, tot een totaal van 61744 aansluitingen.
bron: http://www.zdnet.be/news/120334/meer-internet-in-belgie/

Voor mensen die niet genoeg krijgen van percentages en statistieken, check de bron artikelen, maar ik vond het meer dan genoeg om in deze post te plaatsen.